Kalidasa és el poeta en sànscrit més important de l'Índia. Se sap que va viure en un període comprès entre els anys 50 ac . i 400 dc, sense poder concretar dates exactes. D'ell coneixem l'elegia amorosa "Meghaduta" que significa el núvol missatger. Una meravella.
Un semidéu o "Yakhsa" era el guarda dels tresors pertanyents a "Kubera", déu hindú de les riqueses i habitaven a l'Himàlaia. Però aquest "Yakhsa" comet un greu error i "Kubera" el desterra durant un any i l'obliga a viure en unes muntanyes situades al centre de l'Índia. Un cop allà, no feia més que vagar sospirant per la seva estimada que havia quedat sola. Portava ja vuit mesos en aquesta situació quan va observar un núvol amb base molt fosca, inflada i plena de pluja: un cumulonimbus o núvol de tempesta que anunciava l'arribada del monsó després de mesos de sequera. El núvol no tan sols portava la pluja, també estava carregada de missatges d'amants per les seves parelles. Ell també va enviar un missatge al núvol perquè el pogués rebre la seva estimada. El núvol viatjava de sud a nord i tard o d'hora arribaria a l'Himàlaia. Li va indicar en quins rius podria absorbir aigua i en quines muntanyes podria reposar. El núvol va arribar al nord de l'Índia i l'estimada, sola i desesperada, va rebre el missatge amb una suau pluja, una brisa delicada i febles trons per no espantar-la, anunciant-li que el seu company aviat estaria amb ella.
Quan vegem un espès núvol, a part de pluja potser també porti algun missatge...o potser vostè vulgui enviar un missatge...